ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη 70χρονη στην πόλη της Θεσσαλονίκης για αρχαιοκαπηλεία

Σε βάρος της σχηματίστηκε σε βάρος της, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και της νομοθεσίας «Περί Όπλων».

Συλλογές αρχαίων αντικειμένων, θρησκευτικών εικόνων και όπλων έκρυβε στον χώρο εργασίας και στο σπίτι της 70χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς και οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία ερευνήθηκαν δύο φορές η κατοικία και μία ο εργασιακός χώρος της συλληφθείσας παρουσία δικαστικού λειτουργού. Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κεραμικό αντικείμενο αρχαίων χρόνων, 52 κεραμικά, εκ των οποίων τα 10 χρονολογούνται στα αρχαία χρόνια (Ελληνιστική περίοδος 4ος αι π.χ.), 42 κεραμικά αντικείμενα που χρονολογούνται πριν το 1453 στη Βυζαντινή περίοδο, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερης αρχαιολογικής και οικονομικής αξίας.

Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 24 θρησκευτικές εικόνες, σταυρός τέμπλου μεταβυζαντινών χρόνων και δύο μεταλλικοί σταυροί, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», καθώς και 12 μεταλλικές πόρπες, οκτώ μεταλλικά αντικείμενα, ένα φλουρί και ένα γιαταγάνι, τα οποία είναι λαογραφικού ενδιαφέροντος και θα αποδοθούν στο αρμόδιο μουσείο για εκτίμηση και περαιτέρω διερεύνηση.

Βρέθηκαν ακόμη δύο πιστόλες, δύο σπάθες, δύο καριοφίλια, πιστόλι με τέσσερις γεμιστήρες εκ των οποίων οι δύο περιείχαν από έξι φυσίγγια, καθώς και 105 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και της νομοθεσίας «Περί Όπλων» θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αθήνα

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.