ΓΔ: 1999.32 -0.71% Τζίρος: 67.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:36
Kostis Xatzidakis
ΑΠΕ

Ποδηλατοδρομία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, πέρασαν από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής και έφθασαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Ανοιχτή ποδηλατοδρομία, με σύνθημα: «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα», διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Σύλλογο Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, πέρασαν από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής και έφθασαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Μαζί με τους ποδηλάτες έφτασε ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας με τους ποδηλάτες σημείωσε πως είναι εξαιρετικά θετικό ότι το ποδήλατο μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, ακόμα περισσότερο στις πόλεις. Σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις γίνεται σταδιακά βασικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και η διευκόλυνση των ποδηλατών είναι υποχρέωση κάθε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, πολύ περισσότερο που η διεύρυνση της χρήσης το ποδηλάτου συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ακόμα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέτρων για τη διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα. Η πολιτική αυτή θα στηριχθεί στις δεσμεύσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, καθώς και σε μελέτες που έχουν εκπονηθεί και θα εκπονηθούν τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και για τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη συνολική πολιτική του Υπουργείου για την κλιματική αλλαγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Poreia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας

Κάλεσμα απηύθυνε μέσω ανάρτησης της στο Facebook και η Διεθνής Αμνηστία αναφέροντας ότι« στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της, πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Νέα χωροταξικά σχέδια και μέτρα μείωσης κόστους για βιομηχανία

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε νέα ειδικά χωροταξικά σχέδια για βιομηχανία, ΑΠΕ και τουρισμό, μέτρα για μείωση ενεργειακού κόστους και πρωτοβουλίες απλούστευσης διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Τα ΕΛΤΑ χρειάζονται άμεσες λύσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και απαιτείται εξυγίανση, επισημαίνοντας έλλειμμα επικοινωνίας προς το κοινό. Προειδοποίησε πως αν δεν ληφθούν μέτρα, ίσως δεν καταβληθούν μισθοί σε λίγους μήνες.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Δεν αρνήθηκα ποτέ μου δύσκολες μεταρρυθμίσεις

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν απέφυγε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν ευθύνεται για όλες τις αντιδράσεις. Επεσήμανε πως η κοινωνία δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για τη σοβαρότητα των προβλημάτων στα ΕΛΤΑ.