ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα μαγνητική πύλη τέθηκε σε λειτουργία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ' όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.

Μία ακόμα (τρίτη) μαγνητική πύλη με εξοπλισμό σάρωσης αποσκευών (X-RAY) τοποθετήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας μετά την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου σε γραφείο προέδρου εφετών.

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ' όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.

Η νέα μαγνητική πύλη ήρθε να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες, με τις αντίστοιχες συσκευές ελέγχου ακτίνων Χ, που λειτουργούν -συνήθως εκ περιτροπής- στην κεντρική είσοδο του κτηρίου.

Σε προ ημερών σύσκεψη, η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ζήτησε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και μεταξύ αυτών πρότεινε τη μόνιμη διάθεση ειδικά εκπαιδευμένων σε συστήματα X-RAY αστυνομικών και φρουρού στο υπόγειο πάρκινγκ, την τοποθέτηση πλεγμάτων στα ισόγεια παράθυρα αλλά και εγκατάσταση καμερών ασφαλείας περιμετρικά του κτηρίου.

Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνονται άλλωστε σε σχετική έκθεση που είχε συντάξει από το 2013 η ΕΛ.ΑΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη 200.000 ευρώ με τη μέθοδο «Bonus Abuse» σε online στοιχηματική

Επικεφαλής της οργάνωσης όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ ήταν μάνα και γιος (συνελήφθησαν) ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 7 άτομα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέα η Ρ. Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου

Οι συλληφθέντες διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμη ύποπτο.