ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Poreia-Tempi
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας

Αφορμή στάθηκε το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο του δήμου χτες στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση στους πολίτες, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο και στα social media.

Ένα μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στα social media. Και το θέμα αυτό θα το θέσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφορμή στάθηκε το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο του δήμου χτες στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση στους πολίτες, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο και στα social media. Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, προχώρησε σε δήλωση για το ζήτημα αυτό, με το οποίο τόνισε ότι ουδέποτε έδωσε η ίδια τέτοια εντολή, το χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη ενέργεια» που την βρίσκει αντίθετη, είπε πως θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική που ασκείται και ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πολίτες.

Και πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε στο facebook: «Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.