ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Σύλληψη ενός άντρα 60 ετών για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ' εξακολούθηση.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε την Πέμπτη (7/3) στη σύλληψη ενός 60χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιοθηκών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής. Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα και την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση. Από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10 IPTV Αndroid Βox, από τα οποία 2 ήταν τροποποιημένα κατάλληλα για την επικοινωνία με παράνομες πλατφόρμες - διακομιστές (servers) αναμετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών,
  • 8 USB, στα οποία υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης παραμετροποίησης των IPTV Boxes,
  • κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ και 3 σκληροί δίσκοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

 

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας email στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε 8 για επίθεση κατά πρώην προέδρου ομάδας

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα οκτώ ατόμων επιτέθηκε σε πρώην πρόεδρο αθλητικής ομάδας στις 22/7/2024, προκαλώντας και φθορές σε ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε, μετά από συνάντηση σε ξενοδοχείο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λασίθι: 25χρονος συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 25χρονος στον Άγιο Νικόλαο για ναρκωτικά, ενώ ένας 55χρονος εντοπίστηκε με καραμπίνα χωρίς άδεια. Κατασχέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, χρήματα και ζυγαριά. Διαπιστώθηκαν και παραβάσεις για ζωοκλοπή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις στο Λασίθι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, κινητά και ζυγαριά, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την τοπική Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 69χρονου στη Θεσσαλονίκη με καταδίκη 120 ετών για διακίνηση

Στον Προμαχώνα συνελήφθη 69χρονος καταδικασμένος σε 120 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα 20) και πρόστιμο 2,3 εκατ. ευρώ για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Εντοπίστηκε από την αστυνομία και οδηγείται στον εισαγγελέα.