Νέο «χτύπημα» στο παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι χθες στο κέντρο της Αθήνας όπου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες, 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι με τη συμμετοχή των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Αθηναίων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Σε μία περίπτωση κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 5.500 ευρώ μετά τους χθεσινούς ελέγχους για παρεμπόριο

Σε έλεγχο σε κατάστημα ένδυσης-υπόδησης στον Πειραιά εντοπίστηκαν 124 τεμάχια απομιμητικών τσαντών γνωστού οίκου μόδας του εξωτερικού, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρωτική επιχείρηση της αστυνομίας κατά ναρκωτικών και παρεμπόριο

Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί κατά την διάρκεια των πρώτων 15 ημερών του νέου επιχειρησιακού πρόγραμματος αστυνόμευσης στην Αθήνα πραγματοποίησαν 167 συλλήψεις και έγιναν 1.828 προσαγωγές.