Νέο «χτύπημα» στο παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι χθες στο κέντρο της Αθήνας όπου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες, 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι με τη συμμετοχή των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Αθηναίων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Σε μία περίπτωση κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Paremporio-Athens
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα παρατηρήσεις του ΕΒΕΠ στη δημόσια διαβούλευση για το παράνομο εμπόριο

Τη στήριξη του νόμιμου εμπορίου συστήνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις παρατηρήσεις που κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.