ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέο «χτύπημα» στο παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι χθες στο κέντρο της Αθήνας όπου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες, 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι με τη συμμετοχή των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Αθηναίων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.

Σε μία περίπτωση κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 70.500 ευρώ για παρεμπόριο, κατασχέθηκαν 7.446 προϊόντα

Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση δύο εκατ. λαθραίων τσιγάρων, με διαφυγόντες φόρους 400.000

Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 36.000 ευρώ, κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού.