ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Xeirourgio-Nosokomeio
Φωτο: Shutterstock

Η πρώτη εμφύτευση νέου εξωαγγειακού απινιδωτή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Το σύστημα Aurora EV-ICD™ είναι ο πρώτος στο είδος του απινιδωτής με το ηλεκτρόδιο τοποθετημένο κάτω από το στέρνο, έξω από την καρδιά και τις φλέβες.

Η πρώτη εμφύτευση του νέου εξωαγγειακού απινιδωτή για τη θεραπεία ασθενών με κακοήθη καρδιακή αρρυθμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδια καρδιακό θάνατο (SCA) πραγματοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» με απόλυτη επιτυχία στις 7 Μαρτίου από τον Διευθυντή ΕΣΥ Ξυδώνα Σωτήριο. Το σύστημα Extravascular Implantable Cardioverter-Defibrillator (EV-ICD), το οποίο αποτελείται από το Aurora EV-ICD™ MRI SureScan™, το ηλεκτρόδιο απινίδωσης Epsila EV™ MRI SureScan™ και τα σχετικα εργαλεία εμφύτευσης, έλαβε έγκριση CE το 2023. 

Το σύστημα Aurora EV-ICD™ είναι ο πρώτος στο είδος του απινιδωτής με το ηλεκτρόδιο τοποθετημένο κάτω από το στέρνο, έξω από την καρδιά και τις φλέβες. Το καινοτόμο σύστημα παρέχει θεραπεία απινίδωσης και αντι-ταχυκαρδιακή βηματοδότηση (ATP) για την πρόληψη του αιφνιδίου καρδιακού θανάτου, μέσω μιας εμφυτευμένης συσκευής παρόμοιας σε μέγεθος, σχήμα και διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους παραδοσιακους, διαφλεβίους απινιδωτές. 

«Το σύστημα Aurora EV-ICD™ μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους ασθενείς τα οφέλη των παραδοσιακών απινιδωτών, μειώνοντας παράλληλα ορισμένους κινδύνους που προκύπτουν από την τοποθέτηση ηλεκτροδίων στην καρδιά ή τις φλέβες», δήλωσε ο εμφυτευτής γιατρός Ξυδώνας Σωτήριος

Ο συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής κ. Τρίκας Αναπλ. Καθηγητής, ανέφερε: «Προσπαθούμε να παρέχουμε φροντίδα ασθενών υψηλής ποιότητας, και αυτή η τεχνολογία είναι ένα ακόμη βήμα προς την πρόοοδο παρέχοντας στους ασθενείς μας τις πιο πρόσφατες κλινικές εξελίξεις για τη διαχείριση της καρδιακής τους κατάστασης». 

Το Aurora EV-ICD™ εμφυτεύεται κάτω από την αριστερή μασχάλη ενώ το ηλεκτρόδιο απινίδωσης Epsila EV™ τοποθετείται κάτω από το στέρνο χρησιμοποιώντας μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση. Η τοποθέτηση των ηλεκτροδίων έξω από την καρδιά και τις φλέβες έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αποφυγή μακροχρόνιων επιπλοκών που μπορεί να σχετίζονται με διαφλέβια ηλεκτρόδια, όπως απόφραξη αγγείων (στένωση, απόφραξη ή συμπίεση φλέβας) και κινδύνους λοιμώξεων του αίματος.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.