Φώτο: ΕΛ.ΑΣ

Σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά για το παρεμπόριο

Όπως έγινε γνωστό, κατασχέθηκαν 6 τόνοι παράνομων εμπορευμάτων, το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Μώραλης: «Δε θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας».

Τα αποτελέσματα των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον Πειραιά, καθώς και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια της περιοχής, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ασφάλειας, Τροχαίας και παραγωγικών τάξεων της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν». Ο κ. Μώραλης ανέφερε μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ορίστηκαν νέοι στόχοι και σημεία που χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης στην πόλη.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως «το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και κοινή αντιμετώπιση σε επιχειρησιακό επίπεδο από τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριακή Μπουρδάκου, τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του Φεβρουαρίου κατασχέθηκαν 6 τόνοι παράνομων εμπορευμάτων στην πόλη. Στη συνέχεια, η κ. Μπουρδάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως γίνεται μια στοχευμένη προσπάθεια για το παρεμπόριο, στα μέτρα των δυνατοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και ζήτησε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 5.500 ευρώ μετά τους χθεσινούς ελέγχους για παρεμπόριο

Σε έλεγχο σε κατάστημα ένδυσης-υπόδησης στον Πειραιά εντοπίστηκαν 124 τεμάχια απομιμητικών τσαντών γνωστού οίκου μόδας του εξωτερικού, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «χτύπημα» στο παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι χθες στο κέντρο της Αθήνας όπου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 691 τεμάχια βιομηχανικών ειδών ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας εμπορίας, παραστατικών και ενδείξεων σε πινακίδα συνολικού ύψους 9.700 ευρώ.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρωτική επιχείρηση της αστυνομίας κατά ναρκωτικών και παρεμπόριο

Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί κατά την διάρκεια των πρώτων 15 ημερών του νέου επιχειρησιακού πρόγραμματος αστυνόμευσης στην Αθήνα πραγματοποίησαν 167 συλλήψεις και έγιναν 1.828 προσαγωγές.