ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki_real estate_akinita
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξέταση μνήμης στις 20/3 στο κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται επιτόπου σχετικά με την αξιολόγηση του τεστ και θα τους δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

 Ημέρα Δωρεάν Εξέτασης Μνήμης διοργανώνουν στις 20 Μαρτίου, το CITY College, University of York Europe Campus, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) και η Χ.Α.Ν.Θ.

Οι ενδιαφερόμενοι (άνω των 55 ετών) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από τις 9πμ έως τις 2μμ, δωρεάν προληπτικό έλεγχο μνήμης με τη χρήση κατάλληλων ειδικών τεστ στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., στο ιστορικό κτήριο.

Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 10-15 λεπτά. Μία ομάδα καταρτισμένων επιστημόνων από την Alzheimer Ελλάς και τον Τομέα Νευροψυχολογίας και Νευροεπιστημών του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College θα αναλάβουν την επιστημονική επίβλεψη της δράσης, στην οποία συμμετέχουν και εθελοντές φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται επιτόπου σχετικά με την αξιολόγηση του τεστ και θα τους δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

Η  δράση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Ημέρα Περιθάλποντα Ατόμων με Άνοια, που έχει οριστεί τα τελευταία χρόνια η 17η Μαρτίου. Λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της της κοινωνικής προσφοράς των διοργανωτών, με στόχο την πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

monaxia-ygeia-psyxiki ygeia-stress-agxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με στόχο την ενημέρωση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και τη σημασία της ψυχικής υγείας για όλους, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τις σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά λύματα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.