ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αναβλήθηκε για τις 29/03 η δίκη για τους συλληφθέντες του ΑΠΘ

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων.

Αναβολή για τις 29 Μαρτίου 2024 πήραν τελικά οι 49 συλληφθέντες από την κατάληψη του ΑΠΘ που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια (οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση), οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες). Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Greek Mafia: Έγιναν τρεις συλλήψεις, άλλοι πέντε ταυτοποιήθηκαν

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών έγιναν σήμερα στο Ρέθυμνο

Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, Έλληνας κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.