ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Astynomia-Glyfada
Φωτο: Stringer / SOOC

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Αττική για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που φέρεται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές, ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη μετά την ολοκλήρωση της ποινικής της δικογραφίας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Έδωσε μάχη επί 20 ημέρες να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κίνηση σε εθνικές οδούς και ΚΤΕΛ εν όψει της εξόδου του Πάσχα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις 06:00 σήμερα, 47.343 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.485 προς Λαμία. Πάνω από 400 δρομολόγια σήμερα στα ΚΤΕΛ Αθηνών.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.