ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
Φωτό: Shutterstock

Άνοιξε η πλατφόρμα για διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει τη δράση τον Μάιο με 20 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων.

Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια από εξειδικευμένα στελέχη στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
  • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;
  • Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;
  • Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;
  • Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας.
  • Η επιτυχία μίας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο CANVAS (νέα θεματική).
  • Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες-μαθαίνω για το ESCO (νέα θεματική).
  • Η επαγγελματική επιλογή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας–Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (νέα θεματική).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, στη διεύθυνση εδώ.

Στο κάθε εργαστήριο, διάρκειας δύο ωρών, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής έως 50 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν. Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για την ταχύτερη και αποτελεσματική ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενδυναμωθούν στη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους, λαμβάνοντας πληροφορίες για τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, την προετοιμασία για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις, την επαγγελματική κοινωνική δικτύωση, καθώς και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ