ΓΔ: 1502.79 0.83% Τζίρος: 97.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Δήμος Πειραιά στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία

«Με την Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις από το 1984 και δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ως Δήμος Πειραιά παρόντες στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία» ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ο κ. Γέμελος παρευρέθηκε στην τελετή άφιξης στο λιμάνι της Μασσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Benoît Payan. Νωρίτερα συμμετείχε στην αρμάδα των σκαφών που συνόδευαν το Belem.

Επιπλέον ο κ. Γέμελος αντάλλαξε εθιμοτυπικά δώρα με τον Δήμαρχο κ. Benoît Payan και με την πρώτη Αντιδήμαρχο -και πρώην Δήμαρχο Μασσαλίας- κα Michele Rubirola στο Δημαρχείο Μασσαλίας και έδωσε το παρών σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μασσαλίας.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε το ταξίδι της από το λιμάνι του Πειραιά στις 27 Απριλίου με το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο Belem, για πρώτη φορά στην ιστορία δια θαλάσσης. Έπειτα από 11 ημέρες στην Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα  έφτασε στη Μασσαλία, συνεχίζοντας το ταξίδι της προς τη Γαλλική πρωτεύουσα για τους  33ους   Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά στις 17 Απριλίου, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, στη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού της από την αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποιήθηκε στην πόλη λαμπαδηδρομία ενώ στη συνεχεία με τιμές, λαμπρότητα και συγκίνηση, διεξήχθη η τελετή υποδοχής στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Αποδεχτήκαμε με πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου Μασσαλίας Benoit Payan να συμμετέχουμε στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας. Με την Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις από το 1984 και όπως μας τίμησαν στον Πειραιά με την παρουσία της πρώτης Αντιδημάρχου και πρώην Δημάρχου Μασσαλίας κας Michele Rubirola, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ως Δήμος Πειραιά παρόντες στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία.

Νιώθω υπερήφανος που ο Πειραιάς είχε έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της υφηλίου. Χαίρομαι που ο Δήμος Πειραιά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως μπορεί να φιλοξενήσει γεγονότα παγκόσμιου βεληνεκούς και κύρους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μασσαλίας για την πρόσκληση και τη γενικότερη συνεργασία μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος δήλωσε:

«Η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας με την αποχώρηση του Belem από το λιμάνι του Πειραιά μετά τις υπέροχες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με προτροπή του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, έφτασε στη Γαλλία με την άφιξη του Belem στο λιμάνι της Μασσαλίας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου έδωσε την δυνατότητα να ζήσω από κοντά αυτές τις στιγμές και να ξαναζήσω από διαφορετική θέση αυτή τη φορά την μαγεία του αθλητισμού. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Παναγιώτου και το επιτελείο του για την υπέροχη φιλοξενία καθώς και το Δήμο Μασσαλίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Παρίσι 2024».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η αστυνομία ενόψει του τελικού του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ

Πριν από λίγο καιρό και μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό υπήρχαν φήμες για αλλαγή της έδρας του τελικού και διεξαγωγής του σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Η διαδρομή της φλόγας σήμερα φωτίζει με τον πιο εμβληματικό τρόπο το πρώτο και το μεγαλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο» είπε Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α..
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι χιλιάδες αστυνομικοί για την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία

Συνυπολογίζοντας τη δύναμη που θα κινητοποιήσει ο Δήμος της Μασσαλίας, το μέγεθος αυτό του μηχανισμού θα ξεπεράσει ακόμη και εκείνον που είχε αναπτυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου.