ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:57 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας για σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Παρνηθα. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη.

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις αναμένονται σήμερα παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη ενώ αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα κινούνται οι άνεμοι και γρήγορα θα γυρίσουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από μηδέν έως 13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση οι άνεμοι και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην αναμένονται για σήμερα στην Κρήτη και στα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν. Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Στα Δωδεκάνησα περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν.Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Παρνηθα. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν. Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενώ αραιές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι.Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.