ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες ξεκινάει η νέα εβδομάδα

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με την θερμοκρασία να κινείται ανάμεσα στους 5 και 18 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν μέχρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία ενώ στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος ο καιρός σήμερα. Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ. Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 5 που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ οι άνεμοι. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με την θερμοκρασία να κινείται ανάμεσα στους 5 και 18 βαθμούς Κελσίου.
Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.  Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.