ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυρκαγιά δάσους καπνός
Ξεκινά άμεσα η καταγραφή ζημιών από τη φωτιά στην Παλαιά Φώκαια. Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή 21/06

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου, για την περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική σε δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, 08:00-20:00, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Εικοσιπέντε αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Κρεμαστή Λακωνίας. Τα αίτια ερευνώνται από τα αρμόδια κλιμάκια της Πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: 47 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το 24ωρο

Σαράντα επτά αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με 37 να αντιμετωπίζονται άμεσα. Δέκα μέτωπα παραμένουν ενεργά, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Θήβα. Γίνονται έρευνες για τα αίτια.
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαράντα μία πυρκαγιές σε αγροτοδασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Σε 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές επενέβη η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο, σβήνοντας άμεσα τις 38. Έρευνα σε Άγραφα δεν εντόπισε πυρκαγιά. Εξετάζονται τα αίτια από ανακριτικά γραφεία και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εμπρησμών.
Πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με εστίες πυρκαγιάς στη Σαλαμίνα – 515 κάτοικοι μεταφέρθηκαν

Πυροσβέστες επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στη Σαλαμίνα. Η φωτιά στα Σελήνια είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν 260 πυροσβέστες, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, με υποστήριξη από το Δήμο και την Περιφέρεια.