ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
glyfada
Φώτο: Shutterstock

Δήμος Γλυφάδας: Fake news ότι είναι ακατάλληλες οι παραλίες μας

Ο δήμος Γλυφάδας καταγγέλλει το το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δημοσιεύματα που αναφέρονται στις ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες της Αττικής, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες παραλίες του Δήμου μας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Γλυφάδας

Όπως σημειώνει ο δήμος «οι συγκεκριμένες κρίσεις περί ακαταλληλότητας βασίζονται σε μετρήσεις και αναλύσεις της ποιότητας των υδάτων που έχει διενεργήσει-κατά δήλωσή του-το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), ένα μη διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ και αμφιβόλου τεχνικής επάρκειας εργαστήριο δοκιμών. Θυμίζουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) είναι ο μοναδικός Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης της Ελλάδας, όπως ορίζει ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός.

Μάλιστα, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που το εν λόγω εργαστήριο δημοσίευσε αβάσιμα στοιχεία περί της ακαταλληλότητας των ακτών της Γλυφάδας, αλλά τη συγκεκριμένη τακτική είχε ακολουθήσει και τις προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος μας είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΥΔ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ΠΑΚΟΕ εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία και αν έχει λάβει την απαραίτητη διαπίστευση και η απάντηση, όπως προκύπτει από το έγγραφο που παραθέτουμε, ήταν βεβαίως αρνητική.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι οι ανωτέρω αναφορές περί ακαταλληλότητας των θαλάσσιων υδάτων της Γλυφάδας είναι παντελώς αναληθείς, καθώς, όπως είναι ευρέως γνωστό, οι παραλίες μας τόσο κατά την τρέχουσα περίοδο, όσο και επί σειρά ετών, έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς από πιστοποιημένο φορέα και έχουν βραβευθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», δηλαδή έχουν λάβει την πλέον αναγνωρισμένη διεθνώς διάκριση για την ποιότητα των υδάτων τους, πληρώντας αυστηρότατες προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, η κολύμβηση στα νερά της Γλυφάδας είναι απολύτως ασφαλής για τους λουόμενους, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς καμία περαιτέρω ανησυχία, αγνοώντας τις αβάσιμες κατηγορίες που ένα μη πιστοποιημένο εργαστήριο εξαπολύει προς εξυπηρέτηση άγνωστων σε εμάς σκοπιμοτήτων.

Θεωρούμε πως μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος μια παραλία όπως αυτή της Γλυφάδας να έχει βραβευθεί με τη Γαλάζια Σημαία, το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και η ποιότητα των υδάτων της να αμφισβητείται από κάποιο ΠΑΚΟΕ που ακόμα και η πιστοποίηση που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του έχει λήξει εδώ και επτά μήνες.

Δεδομένου ότι οι ανωτέρω απολύτως ψευδείς ισχυρισμοί θίγουν κατάφωρα τον Δήμο μας και την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει την βέλτιστη ποιότητα των υδάτων και την καθαρότητα των ακτών της Γλυφάδας προς εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται η πόλη κατά τη θερινή περίοδο, δηλώνουμε ρητώς ότι πρόκειται να καταφύγουμε άμεσα ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί. Καλούμε επίσης όλα τα Μέσα που αναδημοσιεύουν τις ανυπόστατες κατηγορίες του ΠΑΚΟΕ να κάνουν μία έρευνα, ώστε να διαπιστώσουν το μηδενικό κύρος της συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες φέρεται ότι τέλεσε τους δήθεν ελέγχους της», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει για ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών ο φετινός Ιούνιος στην Ελλάδα

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο Ιούνιος του 2024 «θα είναι ο πιο ζεστός σαν σύνολο από όλους όσους έχουμε δει».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο βρώσιμο δάσος με 750 δέντρα

Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη.