ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-TAXI-Apergia
Φωτο: Dimitris Kapantais

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, ο ΣΑΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής τα ταξί τραβούν χειρόφρενο δηλώνοντας την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού. 

Χωρίς ταξί θα είναι η Αθήνα την Πέμπτη 11 Ιουλίου, καθώς με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής εκφράζοντας, όπως λένε την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΑΤΑ αναφέρεται: «Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού.

Στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπέρ των ΕΙΧ.

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου  υπέρ των καρτέλ.

Όλοι στη μάχη.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Φτάνει πια στην ανοχή. Είναι η ώρα του Ταξί.

Συγκέντρωση με τα οχήματά μας την Πέμπτη 11 Ιουλίου Σπύρου Πάτση και Καβάλας στις 09:30 π.μ.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο, οι δρόμοι της Αττικής λόγω απεργίας

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 5 & 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ταξί στην Αττική απεργούν από τις 4 έως και τις 6 Δεκεμβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από αύριο Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου η Αττική, αντιδρούν στο φορολογικό ν/σ

«Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργούν τα ταξί για το νέο φορολογικό ν/σ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Κατά την ημέρα της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από την λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.