ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου με πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά, με τις ελληνικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και να αποτρέπουν την είσοδο σε 1.500 άτομα.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με μετανάστες που βρίσκονται στοιβαγμένοι από την πλευρά της Τουρκίας να προσπαθούν να περάσουν για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κρατούν την θέση τους.

Σύμφωνα με αναφορές του ΣΚΑΪ, μετανάστες πέταξαν χημικά και πέτρες εναντίον των ελληνικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη στα ελληνικά σύνορα, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν επίσης με χημικά.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ η επίθεση σημειώθηκε στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα που προσπαθούν να βρουν πέρασμα στο ελληνικό έδαφος, με τις ελληνικές δυνάμεις να επιτηρούν και να προειδοποιούν τους πρόσφυγες να μην παραβιάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί η παράτυπη είσοδος σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από το πρωί του Σαββάτου που έχει ξεκινήσει η κρίση, έχει αποτραπεί η είσοδος σε 26.532 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ έχουν συλληφθεί 218 άτομα. Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ενώ οι καταδικασθέντες για παράνομη είσοδο σε καταστήματα κράτησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργους Κουμουτσάκος στο ραδίοφωνο του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε καθοδηγούμενη από την Τουρκία την μεταναστευτική ροή και σημείωσε πως  «Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεση της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν» και συμπλήρωσε πως «Είναι μια δυνατότητα κι η Ελλάδα δηλώνει πως έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.