ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων συστήνει ψυχραιμία

Με αφορμή τον κοροναϊό η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας ανακοίνωσε οτι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, συνιστά ψυχραιμία και ορθολογισμό ώστε να μην διασαλευτεί η ομαλότητα της λειτουργίας του θαλάσσιου τουρισμού.

Με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) ανακοινώνει ότι έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος και η δραστηριότητα της κρουαζιέρας όπου και τους επόμενους μήνες αναμένονται προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στους προορισμούς της επικράτειας μεταφέρονται εκατομμύρια επιβάτες – τουρίστες.

Προς τον σκοπό αυτό, η Ένωση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη της, που εκπροσωπούν τις διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία από πλευράς δρομολογίων – στην εκτέλεση κυκλικών ταξιδίων – με προσεγγίσεις και σε λιμένες γειτονικών χωρών.

Προκειμένου δε για την λήψη των αναγκαίων μέτρων από πλευράς των τοπικών αρμοδίων Αρχών, υπάρχει επικοινωνία με την κεντρική Διοίκηση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας και ιδιαίτερα με τον ΕΟΔΥ, προς τον σκοπό της έγκαιρης ενημέρωσης, αξιολόγηση της κατάστασης, καθώς και την τήρηση κατά περίπτωση των μέτρων πρόληψης.

Όλα με ψυχραιμία και ορθολογισμό των ενεργειών, ώστε να μην διασαλευτεί, χωρίς λόγο, η ομαλότητα στην λειτουργία του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων και την Εθνική μας Οικονομία γενικότερα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ορισμένα δρομολόγια

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διαμορφωνόταν μεσοσταθμικά από 10% έως 12%.
grimaldi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια απεγκλωβισμού δυο Ελλήνων από το φλεγόμενο Euroferry Olympia

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβατών.