ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε πολεμικό πλοίο μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 508 που διαμένουν στον υπαίθριο καταυλισμό του επιβατηγού λιμανιού της Μυτιλήνης, αφού ταυτοποιήθηκαν, μεταφέρθηκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος» που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.

Ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 508 που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό που έχει στηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος» που βρίσκεται εκεί. Αυτό συνέβη, γιατί μόνο αυτοί ταυτοποιήθηκαν, με τη μεταφορά κατά μικρές ομάδες στα κτίρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου και πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες διέμειναν είτε μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρθηκαν στον περιφραγμένο χώρο είτε στον κλειστό χώρο αναμονής επιβατών, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ στο νησί.

Στο σύνολό τους, οι παραπάνω, οι οποίοι εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου οπότε και ανεστάλη με απόφαση της κυβέρνησης η διαδικασία χορήγησης ασύλου, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μεταφερθούν με το αρματαγωγό «Ρόδος» στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό κέντρο διαμονής.

Τέλος, και σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, για τρίτο συνεχές 24ωρο δεν έχουν υπάρξει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.