ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προσλήψεις 2.000 εργαζομένων στο σύστημα Υγείας

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του συστήματος υγείας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι «1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.ά.). Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας και η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: loipoepikouriko.moh.gov.gr».

Υπενθυμίζουμε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ζητώντας να ενισχυθούν οι δημόσιες Δομές Υγείας, με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωναϊού στη χώρα μας.

Επιπλέον ο ΙΣΑ ζητά να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα στελεχώσουν άμεσα τα νοσοκομεία, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και παράλληλα να αξιοποιηθούν όποιοι από το έμπειρο προσωπικό του ΕΣΥ που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε επιθυμούν να επιστρέψουν για διάστημα ενός χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες.

Επίσης ζητά να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού -το οποίο αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για να νοσήσει από τον ιο- όπως είναι το αναγκαίο υλικό προστασίας π.χ μάσκες απολυμαντικά κ.τ.λ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.