ΓΔ: 1484.06 0.46% Τζίρος: 94.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενημέρωση των φορολογούμενων για συμψηφισμούς χρεών με email

Ξεκίνησαν απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών των φορολογούμενων με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος με τους φορολογούμενους να ενημερώνονται μέσω email.

Ξεκίνησαν απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών των φορολογούμενων με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ακόμη και αφορούν τα έτη 2015-2019.

Εκτός από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου συμψηφίζονται και οι υπερεισπράξεις, τα ποσά δηλαδή που οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει σε τράπεζα και μέχρι τώρα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στην εφορία τους.

Όπως έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ, πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από το υπόλοιπο της οφειλής τους ενώ άλλοι εξοφλούν ένα φόρο ή τη δόση μιας ρύθμισης σε λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής.

Τα πρώτα e-mails άριχαν να φθάνουν στους φορολογούμενους-οφειλέτες προκειμένου να ενημερωθούν για την πάγια διαδικασία που ακολουθεί η ΑΑΔΕ σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Το σχετικό μήνυμα που αποστέλλει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους - οφειλέτες αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους

Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνήγι οφειλετών από την ΔΕΗ με στόχο 40 εκατ. το μήνα

Ακόμη πιο φιλόδοξοι στόχοι για τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη συνδρομή της Qualco. Σχέδιο για δύο τιτλοποιήσεις χρεών, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και όσοι μετακινήθηκαν σε εναλλακτικούς παρόχους και άφησαν «φέσια» 800 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τα 104 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

 Στα 104,428 δισ. ευρώ ανήλθε τον Ιούλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (παλαιών και νέων) έναντι του ποσού των 104,111 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «κλειδώνει» η ρύθμιση οφειλών σε ταμεία σε 120 δόσεις

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την επαλήθευση των στοιχείων ασφαλισμένου/συνταξιούχου και την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού οφειλών κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάψευση του υπ. Εργασίας για τιτλοποίηση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ερωτηθέντες σχετικά, διαψεύδουν το περιεχόμενο δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με ενδεχόμενο σχέδιο τιτλοποίησης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.