ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Ένταλμα σύλληψης για διασπορά ψευδών ειδήσων για τον Στέφανο Χιο

Ο εισαγγελέας ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακελειό ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού.

Αναζητείται από την αστυνομία ο Στέφανος Χίος καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του λόγω του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Μακελειό» που αναφέρει ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού.

Παραγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε στην Κρατική Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Ο εισαγγελέας ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφορικά με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με την διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του εκδότη του εντύπου και του συντάκτη του επίμαχου κειμένου.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 191: « 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. 2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοκίνητο χτύπησε θεατές σε αγώνα επίδειξης στην Αυστραλία: 9 τραυματίες

Εννέα τραυματίες σε αγώνα αυτοκινήτων στη Γουάλτσα Αυστραλίας, όταν όχημα μετά από σύγκρουση έπεσε σε θεατές. Ένας 54χρονος σε κρίσιμη κατάσταση και τρεις σοβαρά τραυματισμένοι, σύμφωνα με την αστυνομία.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο 13χρονοι για κλοπή πορτοφολιού στο μετρό Κορυδαλλού

Δύο 13χρονοι συνελήφθησαν στον σταθμό Μετρό «Κορυδαλλός» για κλοπή πορτοφολιού 19χρονης με τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Κορυδαλλού.
Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η αστυνομία εκτιμά ως ατύχημα τη σύγκρουση λεωφορείου με στάση

Η αστυνομία θεωρεί το δυστύχημα ως πιθανότερο σενάριο για το περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου λεωφορείο παρέσυρε τρία άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και νοσηλεύεται.