ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΟΑΕΔ: Μόνο ηλεκτρονικά η εγγραφή νέων χρηστών στις υπηρεσίες του

Στην απόφαση η εγγραφή πιστοποιημένων χρηστών να γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής προχώρησε η διοίκηση του ΟΑΕΔ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από σήμερα, 16 Μαρτίου, η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ: «Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Οργανισμού και δεν παρέχονται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Κάποιες από αυτές απαιτούσαν εγγραφή για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης (πιστοποιημένοι χρήστες), ενώ κάποιες άλλες ήταν διαθέσιμες και για συναλλασσόμενους που δεν είχαν κάνει εγγραφή.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε η εγγραφή πιστοποιημένων χρηστών να γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω διασύνδεσης με το TAXISnet, δίνοντας έτσι άμεσα πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, χωρίς την ανάγκη απόκτησης κωδικού πρόσβασης από τον ΟΑΕΔ, και καθιστώντας μη αναγκαία την επίσκεψη στα ΚΠΑ2.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την εγγραφή νέων πιστοποιημένων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού είναι: http://www.oaed.gr/eggrafi

Η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκεται εδώ: http://www.oaed.gr/e-yperesies ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οι αιτήσεις για 80.000 άνεργους

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.
Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.