ΓΔ: 1451 1.10% Τζίρος: 21.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:22:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναστολή λειτουργίας των γραφείων των βουλευτών στα κτίρια της Βουλής

Η επικοινωνία των βουλευτών με το κοινό θα γίνεται τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικό τρόπο, για όσο διάστημα απαιτηθεί λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από την επιδημία.

Αναστέλλεται από την προσεχή Τετάρτη η λειτουργία των γραφείων των βουλευτών, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών. Οι βουλευτές και οι επιστημονικοί τους συνεργάτες θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους και, για την ευχερέστερη λειτουργία τους, έχει προετοιμαστεί η εκτροπή των κλήσεων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πολίτες ή φορείς που τους αναζητούν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, από την προηγούμενη εβδομάδα, με επιστολή τους στους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχει ενημερώσει για την «αναστολή, μέχρι νεωτέρας, των ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων, έπειτα από πρόσκληση των κομμάτων ή των βουλευτών, στη Βουλή και στα περιφερειακά της κτήίρια όπου στεγάζονται γραφεία βουλευτών».

Είχε ζητήσει επίσης η επικοινωνία των βουλευτών με το κοινό να γίνεται τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικό τρόπο, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλή η συζήτηση για τον νέο πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αφού υπάρξει η ακρόαση των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στη λίστα που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για να διατυπώσει τη γνώμη της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια από τον Κωσταντίνο Τασούλα για το θάνατο του Βασίλη Σαραντίτη

Ο Βασίλης Σαραντίτης «υπηρέτησε με γνώση, αφοσίωση, ήθος και δυναμισμό τόσο την πολιτική όσο και τη μάχιμη δικηγορία» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ άλλων. Ο κ. Σαράντης υπήρξε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι» επί της αρχής της Επιτροπής στο νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσός, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα την ίδρυση και λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι θα καλύψει αποτελεσματικά την ποιότητα του δικαστικού έργου και την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.