ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Σύλληψη 43χρονου Έλληνα στον Πειραιά για κατοχή χειροβομβίδων και οπλισμού

Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του. Είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 43χρονος που συνελήφθη χθες στον Πειραιά από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε καραμπίνα, χειροβομβίδες, όπλα, καθώς και πλήθος διαφόρων τμημάτων και σκελετών όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος κατελήφθη από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης, βραδινές ώρες χθες 11-01-2025, στον Πειραιά και συγκεκριμένα εντός σταθμευμένου οχήματος, το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, να φέρει στη ζώνη του παντελονιού του, ένα πυροβόλο όπλο, με γεμιστήρα, η οποία περιείχε -10- φυσίγγια.

Παράλληλα, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -31- σκελετοί πυροβόλων όπλων (πιστολιών), -5- πανομοιότυπα μεταλλικά τμήματα κλείστρων πυροβόλων όπλων, άνευ ενδείξεων και -12- πανομοιότυπα μεταλλικά μέρη προερχόμενα από σκελετούς πολεμικών τυφεκίων, άπαντα με το σήμα και αρχικά U.S.M.C. (United States Marine Corps) του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολυβόλο όπλο,
  • κάνη πολυβόλου όπλου,
  • 4- μεταλλικές βάσεις πολυβόλου όπλου,
  • 2- μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου, κυτίο με μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου,
  • 2- χειροβομβίδες,
  • καραμπίνα με ξύλινη λαβή,
  • πιστόλι αερίου,
  • 5- αμπούλες αερίου και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων,
  • 2- τρίφτες περιέχοντες υπολείμματα κάνναβης,
  • μαχαίρι, συνολικού μήκους -25- εκατοστών, με μήκος λάμας 13 εκατοστά,μεταλλικό μέρος όπλου,
  • 194- κάλυκες, -10- βολίδες πυροβόλων όπλων και -5- φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 2- οπλοβομβίδες,
  • 4- καπνογόνα,
  • 2- μάσκες αερίου με τρία φίλτρα,
  • κινητό τηλέφωνο και φορητός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ο ανωτέρω είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων (εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί ζωοκτονίας).

Ο 43χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, χάρη στη διαχείριση συνόρων, τα αμυντικά έργα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη μετανάστευση, παρά τις διεθνείς προκλήσεις.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλός κατηγορείται για φόνο 17χρονης σε βαλίτσα στην Ταϊλάνδη

Στη Μπανγκόκ συνελήφθη 45χρονος Αυστραλός, ο Σάιμορ Πίτερ Κάρμαν, κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης, όταν βρέθηκε το πτώμα 17χρονης σε βαλίτσα. Εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο πριν φύγει για Αυστραλία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη τα ξημερώματα σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στα Πατήσια

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων στην οδό Αχαρνών στα Πατήσια, προκαλώντας ζημιές σε τζαμαρία, είσοδο πολυκατοικίας και όχημα. Βρέθηκε σακούλα με εκρηκτικά και φυτίλι στον χώρο.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.