Φώτο: Shutterstock

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του κορονοϊού

Στόχος είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ώστε να συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης αυτής απειλής.

Η εμφάνιση και η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού εντείνει καθημερινά τις ανησυχίες αναφορικά στις συνέπειες που θα έχει ο νέος ιός COVID-19 σε παγκόσμιο πλαίσιο στην υγεία καταρχάς αλλά και την παγκόσμια οικονομία ειδικότερα. Ήδη καίριοι τομείς της επιχειρηματικότητας έχουν αρχίσει να έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και έχοντας ως στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ώστε να συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης αυτής απειλήςδιεξάγει έρευνα για τις επιπτώσεις του COVID-19.  

Σε αυτή την πρωτοβουλία το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο καλεί όλους να βοηθήσουν ενεργά μέσα από την απάντηση του ερωτηματολογίου.

Για να συμμετέχετε στην έρευνα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvMMcKGML1prKcrzhxUrJwHREB9ptWyxBpMkFpYugznW7A_Q/viewform

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ για είδη προστασίας δημόσιας υγείας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα ισχύσει η μετάταξη στο συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα προϊόντα που σχετίζονται με την ατομική προστασία από τον κορονοϊό και είναι απαραίτητα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12 κρούσματα προερχόμενα από Ντόχα - Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς Κατάρ

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.   
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού και τέσσερις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο ίδιο διάστημα σημειώθηκαν 4 νέοι θάνατοι ασθενών, με το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα να φτάνει τους 179. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος βιοαισθητήρας από ερευνητές του Γεωπονικού για υπερταχεία ανίχνευση του κορονοϊού

Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει δυνητικά τον εντοπισμό του κορονοϊού ακόμη και αμέσως μετά τη μόλυνση, επιτρέποντας την ταυτοποίηση και ασυμπτωματικών φορέων στα πρώτα στάδια της μετάδοσης του ιού.