ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο προϊόν που διακινείται μέσω ίντερνετ

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως οι καταναλωτές δίνουν τα στοιχεία τους χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος και προειδοποιεί για πιθανούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Σε επαγρύπνηση καλεί ο ΕΟΦ τους καταναλωτές για τα προϊόντα που διακινούνται μέσω ιστοσελίδας και δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον οργανισμό, τονίζοντας πως η αγορά προϊόντων που προέρχονται από αναξιόπιστες πηγές μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διακίνηση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας, https://www.goldhair.gr, με δραστική ουσία τη μινοξιδίλη, μόνη της ή σε συνδυασμό με κετοκοναζόλη, με ένδειξη για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τη θεραπεία μυκητιάσεων και λοιμώξεων που επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, εκτός από την αναφερόμενη ιστοσελίδα, διαφημίζονται στο κοινό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (goldhair.gr), Ιnstagram (goldhair.gr) και Υοutube (Goldhair Τριχόπτωση;; -Αραιωση;; Τελος!).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθoυν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-metakiniseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το άνοιγμα του τουρισμού, καταργούνται τα SMS

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη τόνισε πως σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν από τον Χ. Θεοχάρη οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού. Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου.
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
gerapetritis, ypourgeio epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά

Για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς μέσα στο μήνα έκανε λόγο ο Υπουργός Επικρατείας. Η μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ και το υψηλό ιικό φορτίο κάνουν παρακινδυνευμένες συζητήσεις για το άνοιγμα τώρα λένε οι ειδικοί.
katastimata, emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, τι ισχύει για λιανεμπόριο

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, με click away τις καθημερινές. Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και πρακτορεία ΟΠΑΠ.