ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φωτο: Shutterstock

Συλλήψεις και τραυματισμοί αστυνομικών σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος περίπου 30 χιλιάδες άτομα ενώ, την ώρα που άρχισαν να αποχωρούν οι συμμετέχοντες μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Φιλελλήνων με μολότοφ.

H Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος περίπου 30 χιλιάδες άτομα ενώ, την ώρα που άρχισαν να αποχωρούν οι συμμετέχοντες μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Φιλελλήνων με μολότοφ και άλλα αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκαν νέες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στα Προπύλαια και την οδό Σταδίου.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 12 ατόμων και σε μια σύλληψη ενώ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 30.000 ατόμων με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της συνάθροισης, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των σταδιακών αποχωρήσεων, ομάδα περίπου -50- ατόμων, που χρησιμοποίησαν το πλήθος για την απόκρυψή τους, αποκόπηκε από αυτό και κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Φιλελλήνων, εκδηλώνοντας επιθέσεις σε βάρος τους, με ρίψη αντικειμένων και μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απώθησαν και τα άτομα κινήθηκαν προς την οδό Σταδίου και στα Προπύλαια, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές και σφοδρές επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, που κινήθηκαν τακτικά για την αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι με ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 προσαγωγές ατόμων και 1 σύλληψη, ενώ τραυματίστηκαν -4- αστυνομικοί και υπήρξαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά άνδρα και εταιρείας διαχείρισης ακινήτου στους Αμπελόκηπους για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα κτιρίου, με ζώα φάρμας που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μετά από αστυνομικό έλεγχο.
Σημαία Αϊτής
ΔΙΕΘΝΗ

Αϊτή: Πάνω από 70 νεκροί από επιθέσεις συμμορίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Πάνω από 70 νεκροί καταγράφηκαν σε επιθέσεις συμμορίας στην πόλη Πετίτ Ριβιέρ της Αϊτής, ξεπερνώντας κατά πολύ τον προηγούμενο απολογισμό των 16 θυμάτων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και ενώ αυξάνονται οι φόβοι για περαιτέρω θύματα.
Οπλισμένος φρουρός στο Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Βαγδάτη: Απαγωγή αμερικανοϊρακινής δημοσιογράφου από αγνώστους

Δημοσιογράφος με αμερικανικό διαβατήριο απήχθη στη Βαγδάτη από αγνώστους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ένας ύποπτος συνελήφθη, ενώ το Ιράκ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία στην 77χρονη στα Κουφάλια

Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε σε 77χρονη για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια, καθώς τα ευρήματα δείχνουν προθανάτιες κακώσεις που συνδέονται με ισχαιμικό επεισόδιο. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Χρυσωρυχείο στοά υπόγεια
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Εντοπίστηκε τριώροφη υπόγεια σήραγγα κάνναβης Μαρόκο-Ισπανία

Η ισπανική αστυνομία εντόπισε υπόγεια σήραγγα στη Θέουτα με ράγες, που μετέφερε χασίς από το Μαρόκο. Σε εφόδους κατασχέθηκαν 17 τόνοι ναρκωτικών και συνελήφθησαν 27 άτομα, στο πλαίσιο ετήσιας επιχείρησης για διακίνηση κάνναβης.