ΓΔ: 1443.86 -0.33% Τζίρος: 24.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:33:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο ΦΕΚ οι κατηγορίες ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδικής άδειας στο Δημόσιο

Πρόκειται για τα άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, με βαριά πνευμονοπάθεια, με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επεκτείνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδικής άδειας από το Δημόσιο για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για τα άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, με βαριά πνευμονοπάθεια, με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, καθόρισε ως ευπαθείς ομάδες τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η ειδική αυτή άδεια αφορά υπαλλήλους, που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Τ

ην ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει από σήμερα η διαδικασία self test για όλους τους εργαζόμενους

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με self test από τις 26 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα self test θα πρέπει να γίνονται μια φορά την εβδομάδα και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση με τα αποτελέσματα του τεστ. Ποιοι δεν υποχρεούνται να κάνουν self test.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.