ΓΔ: 789.29 0.24% Τζίρος: 58.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Σε είκοσι έξι προσαγωγές Κούρδων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Σεπόλια και Εξάρχεια.

Είκοσι έξι άτομα κουρδικής καταγωγής έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής στη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από αρμόδια πηγή.

Η επιχείρηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στην οργάνωση DHKP-C που εμπλέκεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία και πραγματοποιείται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία, ενώ πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια και σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Από τα Σεπόλια έχουν προσαχθεί 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή, ενώ αναμένονται άμεσα επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης

Μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.