ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
Πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας σε αποστολή άμεσης επέμβασης.

Σε γενική επιφυλακή η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου

Xθες μετέβησαν αεροπορικώς στη Σαντορίνη μια ομάδα της 1ης Α.Κ. με διασωστικό σκύλο και δύο ομάδες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. ενώ σήμερα έφτασε ομάδα χειριστών drones με τον εξοπλισμό τους, καθώς και εναέριοι διασώστες.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χθες μετέβησαν αεροπορικώς στη Σαντορίνη μια ομάδα της 1ης Α.Κ. με διασωστικό σκύλο και δύο ομάδες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. ενώ σήμερα έφτασε ομάδα χειριστών drones με τον εξοπλισμό τους, καθώς και εναέριοι διασώστες.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προχωρήσει στις κάτωθι ενέργειες:

  • Έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου. Ο Περιφερειακός Διοικητής έχει μεταβεί ως επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη νήσο Θήρα.
  • Χθες μετέβησαν αεροπορικώς στη νήσο Θήρα με έκτακτη πτήση (ATR) μια ομάδα της 1ης Α.Κ. με διασωστικό σκύλο και δύο ομάδες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε.
  • Σήμερα έφτασε στη νήσο Θήρα με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, ομάδα χειριστών drones με τον εξοπλισμό τους, καθώς και εναέριοι διασώστες.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» στο Ωραιόκαστρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» της Πυροσβεστικής στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου, με στόχο την προετοιμασία για μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Η άσκηση έγινε πανελλαδικά, με τη βασική της φάση να κλείνει σήμερα.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρόδο ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης Ευ. Τουρνάς για σύσκεψη με Πυροσβεστική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε τη Ρόδο για συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τόνισε τη σημασία της ευθύνης όλων για την πρόληψη πυρκαγιών και έκανε έκκληση για προσοχή και συνεργασία.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Νέο πυροσβεστικό όχημα ενισχύει την πολιτική προστασία

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Σκορδίλης, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ εθελοντών και θεσμών στην πολιτική προστασία, με αφορμή τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος, τονίζοντας τη συμβολή της εθελοντικής ομάδας ΕΝΑ.
Συζήτηση σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζεται το σύστημα 'ENGAGE' για ισχυρότερο πυροσβεστικό μηχανισμό

Ημερίδα για την αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος "ENGAGE" πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ενισχύοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη διαχείριση περιστατικών με υποστήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Ενισχύεται η ετοιμότητα της Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο με συμμετοχή φορέων και τον υπ. Κλιματικής Κρίσης Ε. Τουρνά για την προετοιμασία Κρήτης ενόψει αντιπυρικής 2026. Ανακοινώθηκε αυστηρότερο πλαίσιο για καθαρισμούς και ενίσχυση μέσων και προσωπικού.
Υπουργός σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Ενισχυμένος ο μηχανισμός ενόψει μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, σε σύσκεψη στη Λάρισα, τόνισε την ενίσχυση του μηχανισμού και τη σημασία της πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Προστέθηκε προσωπικό και νέα μέσα για καλύτερη ετοιμότητα.