ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η σεισμική δόνηση στην Πάργα

Άρχισε στην περιοχή του Καναλακίου η καταγραφή και η αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Πάργα. Σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια.

Στο δρόμο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, φοβισμένοι από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ κάποιοι από αυτούς, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού «είδαν» τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Ευτυχώς δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές λένε όλοι.

Περίπου 30 παλιά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κατέρρευσαν τοίχοι, ενώ από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι όταν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού έπεσε δίπλα από το κρεβάτι τους.

Οικοδομές της δεκαετίας του 1970 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατοίκητες. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως για το μέγεθος του σεισμού η περιοχή άντεξε.

Ωστόσο επισημαίνει πως σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογείται λύση για όλους εκείνους που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα, με γνώμονα την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε.

Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Κανελακι ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Στροφάδων

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του Γεωδυναμικού, ο επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών Ρίχτερ στη Σύμη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
kikilias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Ξεκινάει ο υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι να εντοπιστούν τα κτίρια που παρουσιάζουν δομικά προβλήματα και να καταγραφούν όσα στεγάζουν κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.