ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διασώστης μετά σεισμό
Φώτο: ΑΠΕ

Σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η σεισμική δόνηση στην Πάργα

Άρχισε στην περιοχή του Καναλακίου η καταγραφή και η αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Πάργα. Σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια.

Στο δρόμο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, φοβισμένοι από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ κάποιοι από αυτούς, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού «είδαν» τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Ευτυχώς δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές λένε όλοι.

Περίπου 30 παλιά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κατέρρευσαν τοίχοι, ενώ από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι όταν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού έπεσε δίπλα από το κρεβάτι τους.

Οικοδομές της δεκαετίας του 1970 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατοίκητες. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως για το μέγεθος του σεισμού η περιοχή άντεξε.

Ωστόσο επισημαίνει πως σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογείται λύση για όλους εκείνους που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα, με γνώμονα την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε.

Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Κανελακι ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,6R ανατολικά της Κρήτης, επίκεντρο δυτικά-ΝΔ των Αντικυθήρων

Σεισμική δόνηση 4,6R σημειώθηκε στις 03:50 στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης. Το επίκεντρο ήταν 91 χλμ δυτικά-ΝΔ των Αντικυθήρων, με βάθος 8 χλμ. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7R ανοικτά της Μπακουλίν, χωρίς κίνδυνο τσουνάμι

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 68 χλμ. ανατολικά της Μπακουλίν στις Φιλιππίνες, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ζημιών και ισχυρών μετασεισμών, χωρίς όμως απειλή τσουνάμι σύμφωνα με τις αρχές.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη δυτική Ιαπωνία χωρίς προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας, ακολουθούμενος από μετασεισμό 5,1 Ρίχτερ, χωρίς προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.