ΓΔ: 951.05 -0.06% Τζίρος: 16.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
K. Tsiaras-Ypoyrgos Dikaiosynis-Geniki Syneleysi Enosis Eisaggeleon
Φωτο: ΑΠΕ

Έκκληση των Εισαγγελέων για χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας

Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Άννα Ζαΐρη ζητεί από τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, με επιστολή της, την χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας στα δικαστήρια.  

Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) 'Αννα Ζαΐρη με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα ζητεί την χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας, λόγω κορονοϊού (COVID-19), για τους εισαγγελείς, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες που μεταβαίνουν στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της ΕΕΕ, ζητεί την χορήγηση:

α) μασκών προστασίας του αναπνευστικού,

β) γαντιών μιας χρήσεως και

γ) αντισηπτικών χειρών και καθαρισμού χώρων.

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

δεδομένου ότι η λειτουργία των δικαστηρίων συνεχίζεται έστω και μερικώς και γνωρίζοντας ότι τα δικαστικά καταστήματα αποτελούν χώρους συγκέντρωσης πλήθους, που δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του ιού COVID-19, παρίσταται άμεση ανάγκη προμήθειας και παροχής σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της Χώρας σε ικανό αριθμό των παρακάτω στοιχειωδών μέσων προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού :

α) μασκών προστασίας του αναπνευστικού

β) γαντιών μιας χρήσεως και

γ) αντισηπτικών χειρών και καθαρισμού χώρων.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας, που δεν αποτελεί απλή συνδικαλιστική υποχρέωση αλλά καθήκον απέναντι στην κοινωνία, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρω».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις από την Ένωση Εισαγγελέων για την παράταση του δικαστικού έτους

Την αντίθεση της στην απόφαση της παράτασης του δικαστικού έτους εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει την λήψη αυτού του μέτρου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικαστές για την παράταση του δικαστικού έτους

Δύο δικαστικές Ενώσεις, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέφρασαν την αντίθεση τους για την παράταση του δικαστικού έτους σημειώνοντας πως έγινε εν αγνοία του δικαστικού σώματος.