ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shuttestock

Μεγάλο ενδιαφέρον από την ινδική τουριστική αγορά για τη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ήδη η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για συνέδρια και ταξίδια κινήτρων για την ινδική αγορά.

Ενδιαφέρον για τη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη εξέφρασαν επαγγελματίες του τουρισμού και επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού SATTE 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Προσερχόμενοι στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, ενημερώθηκαν για τους τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και για την μοναδικότητα του Ολύμπου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ήδη η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για συνέδρια και ταξίδια κινήτρων για την ινδική αγορά, με τη Θεσσαλονίκη να καθίσταται μια αναγνωρίσιμη και ελκυστική τοποθεσία. Την ίδια στιγμή, το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των Ινδών τουριστών, οι οποίοι αναζητούν αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, αγορές και ξενοδοχεία πολυτελείας.

Σημειώνεται ότι η έκθεση SATTE 2025 είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Νότια Ασία, που συγκεντρώνει επαγγελματίες του τουρισμού όχι μόνο από την Ινδία, αλλά ευρύτερα από την ασιατική αγορά. Η Ινδία, άλλωστε, αναδεικνύεται σε μια από τις πλέον δυναμικές και ανερχόμενες τουριστικές αγορές, με τη συνολική δαπάνη του εξερχόμενου τουρισμού να ξεπερνά σε αξία τα 45 δισ. δολάρια το 2024 και να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 70 δισ. δολάρια έως το 2030.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι «οι Ινδοί ενδιαφέρονται για τα μνημεία πολιτισμού και τη γαστρονομία και επιλέγουν την Ελλάδα για την πραγματοποίηση γάμων σε περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη πόλης Φλώρινα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φλώρινα: Στόχος η καθιέρωση ως κορυφαίου τετρασезόν τουριστικού προορισμού

Ο δήμαρχος Φλώρινας παρουσίασε στη Philoxenia τη στρατηγική ανάδειξης της περιοχής, που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον ΕΟΤ ως «Καλύτερος Ορεινός Προορισμός», τονίζοντας την αυθεντικότητα και το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.
Πρέσπες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέσπες: Άνοδος του τουρισμού και αυξημένη πληρότητα σε κάθε εποχή

Οι Πρέσπες εξελίσσονται σε δημοφιλή προορισμό με υψηλή πληρότητα, πλούσιες δραστηριότητες και διεθνές ενδιαφέρον, ενώ ο δήμος ενισχύει την προβολή της περιοχής σε εκθέσεις και δράσεις τουριστικής προώθησης.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΤ: Η Θεσσαλονίκη ενισχύει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός city break

Ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υλοποιεί στοχευμένες καμπάνιες και δράσεις για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της πόλης, με στόχο την ένταξή της στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς city break και MICE.
Μπούρτζι Ναυπλίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Philoxenia: Η Πελοπόννησος προβάλλει τη γαστρονομική και τουριστική ταυτότητα

Με επιτυχημένο πρόγραμμα δράσεων στη Philoxenia, η ΠΕΔ Πελοποννήσου παρουσίασε σε 110 επισκέπτες από 36 χώρες τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της, προβάλλοντας την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΔΕΘ-HELEXPO με Βοϊβοντίνα και Νόβι Σαντ για διεθνείς σχέσεις

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-HELEXPO, Βοϊβοντίνας και Νόβι Σαντ στη Philoxenia, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας στον τουρισμό και τις εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Philoxenia 2024: Ψηφιακός μετασχηματισμός κλειδί για τον τουρισμό

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός κρίνεται απαραίτητος για τον τουρισμό, σύμφωνα με το συνέδριο της Philoxenia. Η Ελλάδα προοδεύει σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες αλλά υστερεί σε επιχειρηματικές ψηφιακές δεξιότητες και εξειδικευμένο προσωπικό.