ΓΔ: 2534.91 1.18% Τζίρος: 89.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:38
Αίθουσα δικαστηρίου απολύμανση
Στιγμιότυπο απολύμανσης σε ελληνική αίθουσα δικαστηρίου λόγω υγειονομικών μέτρων.

Ένοχοι πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τον θάνατο του Α. Καργιώτη

Το Δικαστήριο ένοχους τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο του Blue Horizon για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν ο ναύκληρος και ο υποπλοίαρχος.

Ένοχοι κρίθηκαν με πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του Blue Horizon, για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Κατα πλειοψηφία αθωώθηκαν ο ναύκληρος και ο υποπλοίαρχος.

Ο ύπαρχος κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πλοίαρχος του πλοίου κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών του πλοίου με αποτέλεσμα το θάνατο και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία. Αυτή την ώρα το δικαστήριο αποφασίζει ως προς τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

Σημειώνεται ότι ο υποπλοίαρχος κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, λίγο μετά την αγόρευση της εισαγγελέως κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενόφορο του ΕΚΑΒ στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης, τον Σεπτέμβριο του 2023, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Κρήτη απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο συνέχιζε τον απόπλου του.

Ο άτυχος επιβάτης πέθανε από πνιγμό λόγω της περιδήνησης των υδάτων που προκάλεσε η προπέλα του πλοίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: 26χρονος συνελήφθη με 1 κιλό κάνναβη και 74 γρ. κοκαΐνη στην Αττική

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας στους Αγίους Αναργύρους για ναρκωτικά. Σε έλεγχο και έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν 1.023,9 γρ. κάνναβης και 74,56 γρ. κοκαΐνης, ζυγαριές, κινητά και χρήματα. Κατασχέθηκε και το όχημα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο εφήβους για διπλό βιασμό

Δύο Βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε τετράχρονη φυλάκιση από το Εφετείο του Λονδίνου για βιασμό, μετά από κατακραυγή για την αρχικά επιεική ποινή. Τα θύματα ήταν δύο κορίτσια 15 και 14 ετών, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με απειλή μαχαιριού.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.