ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
Φωτο: Stringer / SOOC

Τρισάγιο στο Φανάρι από τον Βαρθολομαίο για τα θύματα των Τεμπών

Όπως είπε, η Μήτηρ Εκκλησία «συμμερίζεται τον πόνο ολοκλήρου του ελληνικού λαού γιατί αυτό το βαρύτατο πένθος δεν αφορά μόνον στις οικογένειες των θυμάτων αλλά σε όλον τον Ελληνισμό».

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 57 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών τέλεσε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τη σημερινή δεύτερη επέτειο από την τραγωδία.

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την βαθιά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Όπως είπε, η Μήτηρ Εκκλησία «συμμερίζεται τον πόνο ολοκλήρου του ελληνικού λαού γιατί αυτό το βαρύτατο πένθος δεν αφορά μόνον στις οικογένειες των θυμάτων αλλά σε όλον τον Ελληνισμό».

Κατά την τέλεση του τρισαγίου παρόντες συμπροσευχόμενοι ήταν ιεράρχες, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί, εργαζόμενοι στο Πατριαρχείο και προσκυνητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκκλησία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Λευκάδας Αθ. Καββαδάς συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συζητώντας θέματα της Λευκάδας και το έργο της Εκκλησίας, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για τη διόρθωση λαθών στον ΕΝΦΙΑ ναών και μονών.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καραμανλή με Ιερώνυμο για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνεργασία στην προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής για το 2026.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στα social media για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω διεθνών υποχρεώσεων, δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα Φώτα, αλλά άναψε κερί στη 112 Πτέρυγα Μάχης, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας, της υπευθυνότητας και της αισιοδοξίας για το 2026.
Επιχειρηματίας σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελ. Μελέτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για θέματα πίστης και ομογένειας

Η Ελεονώρα Μελέτη επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μέλος της Διαθρησκευτικής Ομάδας του ΕΚ, συζητώντας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη Χάλκη, την ομογένεια και την ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου.
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκκλησία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνηση Ελπιδοφόρου στη Χίο: «Να μετατρέψουμε ξανά τον τόπο σε παράδεισο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το βόρειο τμήμα της Χίου, εκφράζοντας συμπαράσταση στους πυρόπληκτους και καλώντας σε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.