ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυρκαγιά σε δάσος
Εντυπωσιακή πυρκαγιά κατακαίει δάσος δίπλα σε δρόμο στην Ελλάδα.

Φωτιά στη Λευκάδα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Νικήτα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:41 σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό του Αγίου Νικήτα.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικήτας Λευκάδας ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα στους κατοίκους να εκκενώσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:41 σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό του Αγίου Νικήτα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για τη φωτιά στον Άγιο Νικήτα εστάλη, αρχικά, μήνυμα του 112 ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα και λίγο μετά εστάλη μήνυμα εκκένωσης προς τη Λευκάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρόδο ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης Ευ. Τουρνάς για σύσκεψη με Πυροσβεστική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε τη Ρόδο για συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τόνισε τη σημασία της ευθύνης όλων για την πρόληψη πυρκαγιών και έκανε έκκληση για προσοχή και συνεργασία.
Έλληνας πυροσβέστης δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, έκκληση για επαγρύπνηση και πρόληψη

Ανησυχία προκάλεσε στις Αρχές ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο, με 52 δασικές εστίες πριν την επίσημη αντιπυρική περίοδο. Το Υπουργείο καλεί σε ετοιμότητα και αυξημένη προσοχή από όλους.
Συνομιλία σε βιβλιοθήκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για την αντιπυρική προετοιμασία στην ΠΙΝ: Έμφαση στην πρόληψη

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γ. Κεφαλογιάννη, και του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ι. Τρεπεκλή.