ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για παραβιάσεις των περιορισμών κυκλοφορίας

Πρόστιμο σε 82χρονο στην Θεσσαλονίκη που πήγαινε... στη δουλειά του την 25η Μαρτίου, χωρίς δήλωση μετακίνησης και μέτρα προφύλαξης.

Εντατικά συνεχίζονται -για τρίτη ημέρα- οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη από τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες τηρούν τους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας σε μπλόκα που έστησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έλεγξαν από τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, έως και λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνολικά 34 άτομα και διαπίστωσαν τις πρώτες τέσσερις παραβάσεις.

Στη συμβολή της Τσιμισκή με Αριστοτέλους επιβλήθηκε πρόστιμο σε 82χρονο άνδρα, ο οποίος είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, προκειμένου να λάβει από το γραφείο του ένα χαρτί που ήταν απαραίτητο, χωρίς όμως να έχει μαζί του την υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε κι εμείς ως δημοτική αστυνομία τις πρώτες παραβάσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να το πράττουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Σημειώνεται πως έως χθες, Τρίτη, σε 331 ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία η συμμόρφωση των πολιτών ήταν 100% και όλοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα γίνονται και βραδινές περιπολίες.

Επίσης, η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους άστεγους για τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατευθύνονται για φαγητό, διαμονή ή παροχή ατομικής φροντίδας και υγιεινής είτε στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής και το Υπνωτήριο Αστέγων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η ολλανδική αστυνομία βρήκε σπάνιους ρουμανικούς θησαυρούς που είχαν κλαπεί

Οι ολλανδικές αρχές εντόπισαν ένα χρυσό κράνος 2.500 ετών, που είχε κλαπεί πέρυσι από μουσείο και προέρχεται από τη σημερινή Ρουμανία, καθώς και δύο βραχιόλια, οδηγώντας σε μεγάλη επιχείρηση για την ανάκτησή τους.
Αστυνομία Παρίσι επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Προσωρινή κράτηση σε 4 υπόπτους για επίθεση στη Bank of America

Ένας ενήλικας και τρεις ανήλικοι τέθηκαν υπό κράτηση για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Bank of America στο Παρίσι, που αποτράπηκε. Φέρεται να σχετίζεται με φιλοϊρανική οργάνωση. Όλοι αρνούνται τρομοκρατική πρόθεση.
Αστυνομικοί σε έρευνα νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκαζάκια εξερράγησαν σε είσοδο πολυκατοικίας στην Κυψέλη

Έκρηξη γκαζακιών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας στις οδούς Πατησίων και Τήνου στην Κυψέλη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Βρέθηκαν φιαλίδιο βουτανίου, πλαστικό μπουκάλι και ταινία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά άνδρα και εταιρείας διαχείρισης ακινήτου στους Αμπελόκηπους για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα κτιρίου, με ζώα φάρμας που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μετά από αστυνομικό έλεγχο.