ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
φωτο: ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί η ρύθμιση για απασχόληση του 50% των εργαζομένων

«Να ξεκινήσει άμεσα διάλογο το υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων», ζητά η ΓΣΕΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και δηλώνει «την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό».

«Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου, που διανύουμε, προσδιορίζεται η ισχύς τους για έναν με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση, αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, η οποία απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας «να αποσύρει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες, που ζει η χώρα και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων».

«Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτήν τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αυστηρότερα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας σε περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10/6 για το εργασιακό νομοσχέδιο

Παράλληλα θα γίνουν συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις ενώ μετά την απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει διαχειριστής στο Ταμείο της Αγροτικής, στον εισαγγελέα ο φάκελος

Οι εποπτικές αρχές, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και διαπίστωσαν σειρά ελλείψεων και παρεκκλίσεων στον τρόπο λειτουργίας του, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.