φωτο: ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί η ρύθμιση για απασχόληση του 50% των εργαζομένων

«Να ξεκινήσει άμεσα διάλογο το υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων», ζητά η ΓΣΕΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και δηλώνει «την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό».

«Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου, που διανύουμε, προσδιορίζεται η ισχύς τους για έναν με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση, αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, η οποία απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας «να αποσύρει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες, που ζει η χώρα και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων».

«Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτήν τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις ενίσχυσης λόγω κορονοϊού για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στις προθεσμίες για τη συμπλήρωση των εντύπων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορονοϊό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η επιβολή προστίμου για αδήλωτη εργασία

Με βάση την υπουργική απόφαση όταν ο εργοδότης προβαίνει στην πρόσληψη του εργαζομένου ή των εργαζομένων που διαπιστώθηκαν ως αδήλωτοι, καταβάλλει το επιβληθέν πρόστιμο μειωμένο κατά το ποσό που αντιστοιχεί ανά περίπτωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό (COVID-19) για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τους Εποπτευόμενους Φορείς πρόνοιας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.