ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10/6 για το εργασιακό νομοσχέδιο

Παράλληλα θα γίνουν συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις ενώ μετά την απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.  

Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. 

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αυστηρότερα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας σε περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων.
Apergia, Poreia, Diadilosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία, ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Για ένα 24ωρο δεν θα λειτουργεί τίποτα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική θα κινηθούν συγκεκριμένες ώρες, ώστε να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες θελήσουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.