ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για ανέργους από την Social Hackers Academy

Η Social Hackers Academy προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής για ανέργους, με στόχο την εισαγωγή των αποφοίτων στην αγορά εργασίας ως προγραμματιστές σε εταιρείες τεχνολογίας

Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής για ανέργους, με στόχο την εισαγωγή των αποφοίτων στην αγορά εργασίας ως προγραμματιστές σε εταιρείες τεχνολογίας, παρέχει η Social Hackers Academy.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Social Hackers Academy(ή SHA) στοχεύει στην ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ανέργων, στην κοινωνία. Σύμφωνα με τη Social Hackers Academy, η αποστολή της επιτυγχάνεται, εκπαιδεύοντάς τους σε ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητες για την αγορά εργασίας σήμερα, εξασφαλίζοντας παράλληλα παραπάνω ευκαιρίες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Social Hackers Academy έχει βρει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 23 απόφοιτους και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 27 εταιρειών που συμβάλλουν στο έργο της και προσφέρουν θέσεις εργασίας ή/και μαθητείας σε αποφοίτους των προγραμμάτων της.

Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα coding που προσφέρει ο οργανισμός, επισημαίνεται ότι το κύριο πρόγραμμα είναι ένα επτάμηνο πρόγραμμα εκμάθησης και εξοικείωσης με τον κώδικα που ονομάζεται «Full-Stack Web Development Course», το οποίο εκπαιδεύει τους Έλληνες άνεργους στο πώς να αναπτύσσουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το ίντερνετ από το μηδέν. Οι φοιτητές διδάσκονται μέσα από ένα εντατικό μάθημα προγραμματισμού (front & back-end technologies), στο οποίο θα πρέπει να παραδίδουν εβδομαδιαίες εργασίες, ενώ, παράλληλα, θα λαμβάνουν υποστήριξη από την ομάδα του οργανισμού και τους καθηγητές, μέσω online εργαλείων επικοινωνίας.

Το Full-Stack Web Development Course περιλαμβάνει:

- 120 ώρες εκπαίδευσης σε ικανότητες προγραμματισμού.

- 30 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills (CV, Linked-In κτλ).

- Ευκαιρίες διασύνδεσης με εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, μέσω μηνιαίων εκδηλώσεων/συναντήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα:

- Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, όπως και ο εξοπλισμός (φορητοί υπολογιστές).

- Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

- Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να έχουν κάρτα ΟΑΕΔ.

- Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσες του οργανισμού τρεις φορές την εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες.

- Οι εκπαιδευτικοί είναι επαγγελματίες προγραμματιστές.

Πώς μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν/συνδεθούν στη νέα πλατφόρμα, για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να ολοκληρώσουν όλα τα βήματα.

Για πληροφορίες/ερωτήσεις:

SHA ιστοσελίδα: www.socialhackersacademy.org.

SHA e-mail: [email protected]

SHA τηλέφωνο: 210-3003124.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

Στη τελική ευθεία έχει μπει από το υπουργείο Εργασίας ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 35.000 θέσεων, το οποίο θα στοχεύει κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 42.000 αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις ανέργων για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης ενδέχεται να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιγότεροι κατά 2,5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο του 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 921.647 άτομα έναντι 948.722 τον περυσινό Ιούνιο. Σε 6.941 ανέρχονται οι άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία.