Φώτο: ΑΠΕ

Ξεκινάει εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σχολές του ΟΑΕΔ

Με σκοπό να διατηρηθεί η επικοινωνία μαθητών και σπουδαστών με τους εκπαιδευτικούς και να μην χαθεί η επαφή τους με τη διδακτέα ύλη θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης.

Στην ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία στις 49 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που βρίσκονται σε αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας από την 11η Μαρτίου 2020 εξαιτίας του κορονοϊού, προχωράει η διοίκηση του Οργανισμού, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με σκοπό να διατηρηθεί η επικοινωνία των μαθητών και σπουδαστών με τους εκπαιδευτικούς και να μην χαθεί η επαφή τους με τη διδακτέα ύλη κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων, η Γενική Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης εξασφάλισε πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης, που θα τεθούν σε εφαρμογή το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία όλων – εκπαιδευτικού προσωπικού, μαθητών, σπουδαστών και διοίκησης – η πρωτοβουλία θα συμβάλλει σημαντικά στη συνέχιση των διαδικασιών εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ΕΠΑΣ και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας

Από αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου θα δίνεται η δυνατότητα στους ανέργους να μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο μητρώο και να αποκτήσουν δελτίο ανέργιας αλλά και να υποβάλλουν αίτηση για επιδότηση ανεργίας.