ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
Φώτο: Απεργία

Στην 24ωρη γενική απεργία στις 9/4 θα συμμετάσχει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε να συμμετάσχει στη γενική 24ωρη απεργία που οργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη γενική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΕΕ) την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, βασικό αίτημα είναι η αξιοπρεπής διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και τα απλησίαστα ενοίκια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κύριες διεκδικήσεις είναι οι εξής:

  • Κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Αυτόματη επέκταση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτουν καθολικά τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της μετενέργειας στην προ μνημονίων ρύθμιση.
  • Προσιτή στέγη για όλες και όλους και μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας, καταγραφή και δημοσιοποίηση των στοιχείων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
  • Μέτρα αντιμετώπισης της σεξουαλικής ηθικής παρενόχλησης και βίας στην εργασία.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 9 Απριλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση στο κέντρο Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, με μαζικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σύνταγμα, καθώς και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
Λογότυπο Oxfam
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oxfam: Η ψαλίδα των εισοδημάτων ανοίγει, οι αμοιβές των CEO εκτοξεύονται

Η Oxfam τονίζει πως τα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων παγκοσμίως αύξησαν σημαντικά τις απολαβές τους, ενώ οι εργαζόμενοι βλέπουν μικρές αυξήσεις ή μείωση εισοδημάτων, διευρύνοντας έτσι την μισθολογική ανισότητα.