ΓΔ: 1374.67 -0.46% Τζίρος: 25.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εν ριπή οφθαλμού εξαφανίζονται οι πόροι του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Σε διάστημα μόλις σαράντα λεπτών εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σπάζοντας το ρεκόρ της Κρήτης.

Σε διάστημα μόλις σαράντα λεπτών εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άνοιξε σήμερα στις 10 π.μ. και οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα σαράντα λεπτών περίπου. Υποβλήθηκαν 893 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1.756 αιτήσεις.

Υπενθυμίζουμε πως τα κονδύλια είχαν εξαφανιστεί μόλις σε μια ώρα όταν άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ στην Αττική οι πόροι είχαν εξαντληθεί μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες, με το υπουργέιο να αναζητεί λύσεις για να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» για την Αττική σε δυο ώρες

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» άνοιξε στις 10 το πρωί και μέχρι και τις 11:35 οι πόροι είχαν εξαντληθεί, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση και αξιοποίηση της Βίλας Λουμίδη στον δήμο Αμαρουσίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του δήμου. Η υλοποίησή του γίνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής για αστικές αναπλάσεις.