ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠ

Ν. Μηταράκης: Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση

Με τη συνεργασία του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τοποθετήθηκαν οικίσκοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης για να λειτουργήσουν ως υγειονομικοί σταθμοί.

Τη συνεργασία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς με τη συνεργασία των δύο φορέων τοποθετήθηκαν οικίσκοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και ξεκίνησαν αυτοί να λειτουργούν ως υγειονομικοί σταθμοί υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός, «σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθέτησε ιδιόκτητους οικίσκους εντός δομών και κάλυψε και τις δαπάνες τοποθέτησης. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Κώστα Μουτζούρη και τον Παντελή Βρουλή, η οποία προσφέρει ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, στις ήδη υπάρχουσες προβλέψεις. Με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, μακάρι να είχαμε μπορέσει νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει πολλά».

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει, επίσης, ότι «με χθεσινή απόφαση διακόψαμε παροχές σε χρήμα σε διαμένοντες, έως ότου τοποθετηθούν ΑΤΜ εντός και προβλέψαμε δυνατότητα παράδοσης προϊόντων εντός δομών, ώστε να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματιών παιδικής προστασίας μέσα από την εφαρμογή εναρμονισμένων διαδικασιών για τον καθορισμό του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων από την Ελλάδα στην Ελβετία

Κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων όπου φιλοξενούνται οι 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία από δομές της Ελλάδας.