ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
Σφυρί δικαστηρίου μπροστά από το άγαλμα της δικαιοσύνης, έννοια νόμου και πλειστηριασμών.

Στον ανακριτή αύριο ο 59χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ο ομογενής που έχει γεννηθεί στη Γεωργία και ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη, καθώς φέρεται να φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έναντι αμοιβής.

Ενώπιον του ανακριτή Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί αύριο (02/05) στις έντεκα το πρωί ο 59χρονος άνδρας που συνελήφθη για κατασκοπεία από τις αρχές έπειτα από πληροφορίες της ΕΥΠ.

Ο 59 ετών ομογενής που έχει γεννηθεί στη Γεωργία και ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη, καθώς φέρεται να φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έναντι αμοιβής.

Στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψή του βρέθηκαν βίντεο και μηνύματα τα οποία μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής, έστελνε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον πλησίασε άτομο που ανήκει στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα και του ζήτησε να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο και από το λιμάνι της πόλης και από όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ανοιχτά ότι το έκανε και άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση. Ειδική υπηρεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ασχολείται με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη χθες, Τρίτη 29 Απριλίου 2025 στην Αλεξανδρούπολη, σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, ημεδαπός, που όπως προέκυψε από την έρευνα και την ομολογία του, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε στρατιωτικό υλικό δρώντας για λογαριασμό έτερου ατόμου, στο οποίο και απέστειλε το σχετικό υλικό μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Προφυλακίστηκαν οι δύο φερόμενοι αρχηγοί

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: προφυλακίστηκαν οι δύο αδελφοί που φέρονται ως αρχηγοί και άλλοι 8 κατηγορούμενοι. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.
Εγκαταλελειμμένο κτήριο Μαρούσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Καμίνια Ηρακλείου. Συνελήφθη 37χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπή, ενώ συνελήφθησαν επίσης 48χρονος και 28χρονη για έκθεση, παρώντες στη δολοφονία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 76 κλοπές οχημάτων και πλαστογραφίες στην Αττική

Οκτώ μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονταν σε κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων, συνελήφθησαν σε ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με επίθεση με οξύ σε υπάλληλο

Στην Κομοτηνή, 43χρονη επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο και έριξε υδροχλωρικό οξύ στο πρόσωπο υπαλλήλου, χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά. Συνελήφθη με ναρκωτικά χάπια, μαχαίρι και δοχείο οξέος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για υπόθεση ναρκωτικών

Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο για κατοχή ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη και ζυγαριά ακριβείας. Συνελήφθησαν επίσης οι κηδεμόνες της ανήλικης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 40χρονου διαρρήκτη την ώρα της διάρρηξης

Συνελήφθη 40χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για έντεκα διαρρήξεις καταστημάτων σε 24 ώρες, δέκα εκ των οποίων σε μία νύχτα. Εντοπίστηκε επ' αυτοφώρω να βγαίνει από ζαχαροπλαστείο, αφαιρώντας χρήματα και προϊόντα.