ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το σχέδιο των αρχών για τα 120 κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος

Η καραντίνα εντός του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» προκρίνεται αυτή τη στιγμή από τον ΕΟΔΥ ως το επικρατέστερο σενάριο για τα 120 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στις αρμόδιες αρχές η είδηση ότι στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά, περισσότερα από 120 άτομα που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση και το υπ. Υγείας αναζητούν άμεσα λύση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο ΕΟΔΥ φέρεται να προτείνει προς τις αρχές όσα μέλη του πληρώματος είναι αρνητικά να βγουν από το πλοίο και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Αντιθέτως, τα άτομα που είναι θετικά στον κορονοϊό θα χρειαστεί να παραμείνουν εντός του πλοίου, ενώ την πορεία της υγείας τους θα παρακολουθούν ειδικοί του ΕΟΔΥ. Γι’ αυτό το λόγο, κρίνεται αναγκαίο το πλοίο να πρέπει να δέσει κοντά στο λιμάνι του Πειραιά για να υπάρχει πρόσβαση στα στελέχη του ΕΟΔΥ.

Η διοίκηση του ΟΛΠ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται προσπαθεί να βρει την ιδανική θέση στην οποία θα δέσει το πλοίο και να ακολουθήσουν οι επόμενες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται αργότερα σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EODY
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Νέος επικεφαλής του ΕΟΔΥ ορίστηκε ο καθηγητής Θ. Ζαούτης

Ο κ. Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ, ενώ από την έναρξη της πανδημίας είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.
EODY, Arkoumaneas, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ ο Π. Αρκουμανέας

Ο πρώην επικεφαλής του ΕΟΔΥ στην επιστολή του δηλώνει ότι ο ΕΟΔΥ εμπνέει πλέον αίσθημα απόλυτης εμπιστοσύνης στους πολίτες και έκανε αναφορά στη σημασία της δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.