ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλληνας πυροσβέστης δάσους
Έλληνες πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς σε καμένο τοπίο.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου – Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις

Βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Σοφό του Ασπροπύργου, προκαλώντας κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 48 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ επιχειρούν επίσης δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). 

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), προσφέροντας σημαντική υποστήριξη στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι καιρικές συνθήκες, με τις υψηλές θερμοκρασίες και ενδεχόμενους ανέμους, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και γι’ αυτό οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές σε υποδομές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης του έργου των αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε από τον Ευ. Τουρνά η αύξηση ωρών εργασίας εποχικών πυροσβεστών

Η κυβέρνηση αύξησε τις ώρες απασχόλησης των εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη υπερωριών λόγω πυρκαγιών, με έξτρα 156 ώρες υπερωρίας, 60 ώρες Κυριακές/εξαιρέσιμες και 204 ώρες νυχτερινής εργασίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπειρίες Ελλήνων και Γάλλων πυροσβεστών σε Δυτ. Αττική και Νότια Γαλλία

Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες περιγράφουν την εμπειρία τους από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2026, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συνεργασία και τα κοινά στοιχεία που αντιμετώπισαν σε Ελλάδα και Γαλλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Στήριξη πυρόπληκτων και αποκατάσταση ζημιών, δηλώνει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ζητά άμεση στήριξη των πυρόπληκτων και επίσπευση καταγραφής και αποκατάστασης ζημιών, τιμώντας τη μνήμη των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους. Θα ανεγερθεί μνημείο στη μνήμη τους.